16.2 C
Veldhoven
woensdag 27 oktober 2021
spot_img
Meer

  Zwerfafval in Veldhoven

  Leestijd: < 1 minuut

  Zwerfafval is in Veldhoven een heikel punt. Meerdere fracties hadden voorstellen hierover tijdens de algemene beschouwingen. Zwerfafval brengt niet enkel de oogkwaliteit van de woonomgeving en het landschap omlaag. Het is in de woonomgeving ook een voedingsbodem voor de ratten.

  Die passen hun fokbeleid aan op de aanwezigheid van voer en dat is er met dat afval voldoende. Daarnaast kan afval voor sommige dieren ook dodelijk zijn. Of ze stikken tijdens het eten in plastic dat in slokdarm blijft hangen of plastic en andere gifstoffen hopen zich in de magen op met een sluimerende pijnlijke dood als gevolg.

  Gemeente wil komend jaar ook enkele bewustwordingsactiviteiten organiseren voor de bewoners. Sommige mensen moet aangeleerd worden om de rommel niet achter hun achterste te laten vallen maar gewoon in de kliko te doen. Als SENIOREN VELDHOVEN hebben we daarom een amendement ingediend om op plekken waar veel mensen komen, zoals speeltuintjes, en vuilnisbakken ontbreken die vuilnisbakken te plaatsen. Als er een bak in de buurt staat wil men nog wel een paar meter lopen, maar als er geen afvalbak is? Ook zie je in het buitengebied ook troep in bermen en sloten liggen. Ook hier zou een extra vangkorf kunnen helpen.

  Helaas toen het op stemming aankwam bleek zwerfafval plotseling minder urgent. Onze voorstellen werden weggestemd.

  Gerrit Coppens

  Abonneer
  Laat het weten als er nieuwe reacties zijn
  guest

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties

  Gerelateerde Artikelen

  Volg Ons Op:

  211volgersLike
  21volgersVolg
  45volgersVolg
  - Advertentie -

  Laatste Artikelen

  0
  Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter alsjeblieftx
  ()
  x