14.5 C
Veldhoven
woensdag 27 oktober 2021
spot_img
Meer

  Veldhoven houdt van Jacky Groenen

  Leestijd: 3 minuten

  Groenen is een echte Veldhovense naam en wij beschouwen Jacky Groenen als een van ons. Een van ons, ook al is ze geen echte Veldhovense. Haar periode bij Rood-Wit Veldhoven gaf de doorslag. Als Jacky speelt met het Nederlandse dames voetbalteam staat heel Veldhoven als een man achter haar en de Leeuwinnen.

  Jacky Groenen kan beschouwd worden als een van de belangrijkste Leeuwinnen.
  Altijd goedlachs, goede zin en een prima collega op het veld. Nooit arrogant, altijd bereid om de pers en fans te woord te staan..een voorbeeldige speelster waar Oranje al jaren lang plezier aan beleeft. De meid van de goal tegen Zweden, waardoor Nederland in de finale van de Olympische Spelen tegen de USA uitkwam. Helaas werd die finale verloren. Het staartje wippend achter haar aan…hollend achter de bal…het handelsmerk van een bezeten voetbalster. Naast Jacky speelt ook Chantal van der Donk uit Valkenswaard in Oranje. Brabant boven.

  Jacky Groenen als Oranje Leeuwin

  En waar heeft ze het spelletje geleerd? Juist, in Veldhoven bij Rood-Wit. In de C -en de B-jeugd. Samen met haar zus speelde ze jaren op de Korze. Haar vader was haar coach. De jongens keken hun ogen uit toen 2 meiden de gelederen kwamen versterken. Haar steekpass was formidabel. Ze deed niet onder voor de jongens. Sterker nog..ze dwong respect af, want ze was ook nog eens Nederlands kampioen judo.

  Geen katje om zonder handschoenen aan te pakken. De jongens ontzagen haar en kleunden er niet in. Tegenstanders hadden ontzag. De beide meiden hadden een aparte kleedkamer. Groenen stond er op. Bij uitwedstrijden moest er van te voren een kleedkamer worden geregeld. Natuurlijk wilden tegenstanders altijd shirtje ruilen met Jacky, maar er werd niets geruild.

  Jacky groeide op in België en speelde graag met een bal, maar ze kon in België niet spelen bij een gemengd team. Via een aantal andere clubs kwam pa bij Rood-Wit, dat wel water bij de wijn wilde doen. Hier lagen kansen. In de tijd dat Jacky en haar zus bij Rood-Wit speelden, speelde onze zoon in het 2e team, zeg maar de C2. Ik heb Jacky nooit zien trainen of spelen, maar ik hoorde goede geluiden over haar.

  Jacky Groenen

  Na de B-jeugd mocht er niet gemengd gespeeld worden in de A-jeugd. Ze trok de grens over naar Duitsland…Essen geloof ik. Daarna kreeg ze een contract bij Frankfurt en toen begonnen de successen zich aaneen te rijgen. Ze werd geselecteerd voor Oranje en stond die plaats niet meer af. De vechter was geboren en iedereen in Nederland kent haar…een BN-er. Een sympathieke meid die alles uit haar carrière wilde halen. Ze werd Europees kampioen met de dames van Oranje en nu staan ze er weer goed voor om zich te plaatsen voor het EK. De jongens die eens met haar speelden, zijn nu razend trots op het feit dat ze dat hebben meegemaakt. Niemand verwachtte zo’n topper. Rood-Wit is trots en Veldhoven is trots.

  Vaak komt ze in beeld. Ze maakt geweldig veel meters. Haar spelinzicht is geweldig. De mooie balletjes op Yanice van der Zanden die er dan speersnel van doorgaat. De aandacht gaat uit naar Lieke Martens en Vivian Miedema, maar Groenen is het cement tussen de stenen. Die kun je niet missen op het middenveld. Dat is Manchester United niet ontgaan. Daar vertrok ze naar toe deze zomer. In de sporen van Paul Pogma en Donny van de Beek, alleen speelt Groenen altijd en Van de Beek nooit.

  Groenen kan nog jaren mee en de kleuren van Oranje verdedigen. Deze leuke en ook nog mooie meid is een sieraad op het voetbalveld. Mannen die zeggen dat vrouwen niet kunnen voetballen, moeten maar eens een duel met Jacky Groenen aangaan. Jacky Groenen is haar Veldhovense periode niet vergeten en kijkt met veel genoegen terug. Dus bij de eerstvolgende Europese en Wereldkampioenschappen zijn de ogen gericht op die kleine die niet kapot te krijgen is.

  Ik ga proberen contact met Jacky te leggen om voor de lezers een shirt met nummer 14 of 22 te bemachtigen. Mag ook een shirt van Manchester United zijn. Maken we een mooie prijsvraag van.

  Jacky Groenen is om te zoenen.

  CIAO
  TRAPATONI

  1 REACTIE

  Abonneer
  Laat het weten als er nieuwe reacties zijn
  guest

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  1 Reactie
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties

  Gerelateerde Artikelen

  Volg Ons Op:

  211volgersLike
  21volgersVolg
  45volgersVolg
  - Advertentie -

  Laatste Artikelen

  1
  0
  Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter alsjeblieftx
  ()
  x