14.5 C
Veldhoven
woensdag 27 oktober 2021
spot_img
Meer

  Daan de Kort in de Tweede Kamer

  Leestijd: 3 minuten

  Het waren spannende dagen voor de jonge Veldhovense wethouder. Zou Daan de Kort als eerste Veldhovenaar en nog zo jong De Kamer halen? 35 zetels behaalde de VVD ongeveer. Aangezien Daan de Kort op plaats 28 stond, duikt hij zomaar de Tweede Kamer in en is wethouder af in Veldhoven. Een jongensdroom kwam uit.

  Hij kan ook zomaar de jongste zijn in de Tweede Kamer, hoewel de jongens van VOLT ook jong zijn, maar dat hoeft geen nadeel te zijn. Jonge honden in de Tweede Kamer zijn beter dan alle mannen met de leeftijd van Wilders. Het is eigenlijk toch wel een unieke gebeurtenis. Daan die lid werd van de VVD/jeugdafdeling Veldhoven. Die ook nog eens wethouder werd en nu op 26-jarige leeftijd ervaring op gaat doen in De Kamer. Zij aan zij met Rutte. Ik denk dat Daan de Kort ook nog wel ambities heeft om lijsttrekker te worden en daarna premier.

  Altijd wordt de nadruk gelegd op zijn visuele handicap. Hij ziet kaders/in contouren. Al heel vroeg verloor hij het licht in een van zijn ogen. Hij hield 4% over. Zelf zegt hij dat je nog heel veel kunt doen, ook al ben je visueel gehandicapt. Je gaat toch niet zeggen dat Daan de Kort met zijn visuele handicap in de Kamer komt. Je legt de nadruk op het feit dat hij nog zo jong is. Die prestatie staat centraal.

  Veldhoven is natuurlijk heel trots. We hadden nog een kandidaat bij Code Oranje…Rien Luijkx, maar die haalde het jammer genoeg niet. Code Oranje 0 zetels.

  Nu is er natuurlijk behoorlijk campagne gevoerd voor de jonge wethouder. Vele flyers zijn door sympathisanten huis aan huis rondgebracht. Duizenden. Die stemmen heeft hij in zijn zak. Veldhoven is zijn VVD-bolwerk. Maar Daan, ik vertel jou…ik stemde geen VVD maar D66.

  Dus Daan zal moeten gaan reizen. Iedere dag met de trein naar het Torentje in Den Haag. Of hij moet in de politieke hoofdstad bij Rutte intrekken. Of misschien wil coalitiegenoot Sigrid Kaag wel een kamertje aan Daan verhuren. Gekheid, pa de Kort zal wel ingrijpen met huisvesting. Met een dikke sigaar en een glas bier beziet hij de appartementen in Den Haag en trekt dan beslist royaal de portemonnee open. Ten slotte presteert zijn zoon beter dan hij maar ja, dat is zijn eigen schuld.

  We gaan Daan volgen. Kijken hoe hij schoorvoetend de Tweede Kamer betreedt. Kijken hoe hij Mark Rutte corrigeert. Maar vooral kijken hoe hij vragen stelt in de Kamer. Hoe hij Wilders het vuur na aan de schenen kan leggen. Hoe hij Thierry Baudet zijn plaats wijst. Zal Lilian Marijnissen vallen voor de charmes van Daan?Ploumen zeker wel….die valt op kleine mennekes, vertelde ze. Daan de Kort, groot geworden in Veldhoven-dorp en klein gebleven in Brabant gaat het nu proberen. Daan, als je er niet uit komt…op Djept kunnen ze je altijd wijzer maken.

  Minister Verhoeven oud-minister onderwijs en minister Braks, oud-minister Landbouw en Visserij hadden in een ver verleden het genoegen de degens te kruisen met mij.  Beviel niet overigens.

  Daan, PROFICIAT met dit toch wel enorme succes. Laat Veldhoven trots zijn op je. Maar ben vooral trots op jezelf. Laat maar eens een frisse wind door die stoffige Tweede Kamer waaien. Geef ze allemaal maar op der flikker als ze zitten te slapen en op de mobieltjes zitten te kijken. Houd in de gaten…. zaken zoals rond de Toeslagen zullen jou niet overkomen. Jij let op de kleintjes. Jij bent de belangenbehartiger van Veldhoven. Grote stromen geld komen nu naar Veldhoven en de industrie gaat daarvan profiteren.Bij het klimaatakkoord zal Veldhoven er er 10 graden bij krijgen. Dan hebben wij in ieder geval goed weer. Onze boeren blijven buiten schot met het Co2 gehalte. Daan gaat minimaal 300 starterswoningen voor onze jeugd toezeggen. Daan gaat het maken want anders is het Daan Te Kort.

  Tweede Kamer pas op…Daan uit Veldhoven komt er aan. Hij heeft niet van die mooie schoenen als De Jonge en glijdt niet uit op een banaan.  Hij trouwt niet in coronatijd zoals Grappenhuis, want eerst zoekt hij nog een vriendin bij Groen Links. De zus van Jesse Klavertje 4 wellicht.

  Daan, vooral veel succes en geniet. Ik neem je plaats van wethouder wel over, want dat is een peulenschilletje. Dan kan ik over 4 jaar de sprong ook maken. Dan krijgen we geen visie in de Kamer, maar Herrie in de Tweede Kamer.

  CIAO
  TRAPATONI

  2 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er nieuwe reacties zijn
  guest

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  2 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Hans Bazelmans
  Gast
  Hans Bazelmans
  10 april 2021 17:50

  Als ik in Veldhoven zou wonen zou ik niet op hem gestemd hebben. Misschien de gemiddelde Veldhovenaar wel? Doe mij Esther Ouwehand maar (PvdD). En die komt zelfs niet uit Brabant.

  Gerelateerde Artikelen

  Volg Ons Op:

  211volgersLike
  21volgersVolg
  45volgersVolg
  - Advertentie -

  Laatste Artikelen

  2
  0
  Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter alsjeblieftx
  ()
  x