16.2 C
Veldhoven
woensdag 27 oktober 2021
spot_img
Meer

  Het hardste schot

  Leestijd: 2 minuten

  In de Facebook groep “Veldhoven zoals het was” loopt een discussie wie het hardste schot had van Rood-Wit Veldhoven. Dat kun je je dan ook afvragen bij de andere Veldhovense verenigingen Marvilde, UNA en RKVVVO. Natuurlijk is er maar een man met een hard schot in de Nederlandse voetbalhistorie en dat is Willy van der Kuylen van PSV. “Skiete Willy” was de gevleugelde kreet in zijn tijd. Er staat zelfs een standbeeld van de schutter voor het PSV-stadion.

  Maar nu terug naar Veldhoven. Coryfeeën als Tiny Peeters hebben zich erover gebogen en komen met een duidelijke naam…..Pieter Meulenbroeks.
  Die stond in het vaandelteam met zijn broer Tiny en met Tiny Peeters.

  Ik weet nog dat tijdens het jeugdkamp op het Caves de snelheid van de bal werd gemeten toen onze Luka uithaalde. En die kon als snotneus de bal op de wreef goed raken. Je haar zat meteen in model als de kanonskogels overvlogen. Eens schoot hij mijn bril finaal van mijn kop en het deed verrekte zeer.

  Verder wordt genoemd Wouter Berkhout. Een zeer stevige speler die er de nodige kilo’s achter kon zetten. Maar als ik moest kiezen met mijn 40 jaar Rood-Wit op de teller, dan koos ik ook voor Pieter Meulenbroeks. Zeker weten.

  Maar Tom van Sambeek van de schoenenfabriek kon met zijn maat 48 de bal ook snoeihard raken, alleen stond hij niet in het vaandelteam. Ad van Vroonhoven had ook een prima schot naast zijn snelheid. Kijk, je gaat bij deze selectie vaak kijken naar spelers uit een vaandelteam. De lagere teams komen niet in beeld. Dat klopt niet en is niet eerlijk.

  Ik had zelf bijvoorbeeld een geweldig hard schot maar ik miste wel vaak richting. De ballen vlogen alle kanten in en over en naast het doel. Dan is een schot wel hard maar ook lachwekkend. Bart Bazelmans had dan veel plezier. Die draaide al om als ik schoot. Zo van die bal gaat weer voor de zoveelste keer langs de goal. Hij wachtte het resultaat nooit af.

  Het hardste schot?
  In de USA houden ze wedstrijden wie het zuiverste kan schieten met een jachtgeweer over 250-500-750 en 1000 meter. Dat vind ik een prestatie.
  Hard schieten….wat heb je daar aan? Het moet ook raak zijn, om er wat aan te hebben. Meten wie het hardste schiet, dat doe je alleen voor de lol.

  Zullen we het houden op

  1. Willy van der Kuylen
  2. Pieter Meulenbroeks
  3. Heel veel anderen

  Laten we in Veldhoven als het weer kan een wedstrijd houden. Voor de lol. De schutter met het hardste schot. We houden de wedstrijd bij Rood-Wit.
  Iedereen kan meedoen. En een beeldje winnen. Dat gaan we doen.

  CIAO
  TRAPATONI

  2 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er nieuwe reacties zijn
  guest

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  2 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties

  Gerelateerde Artikelen

  Volg Ons Op:

  211volgersLike
  21volgersVolg
  45volgersVolg
  - Advertentie -

  Laatste Artikelen

  2
  0
  Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter alsjeblieftx
  ()
  x