14.5 C
Veldhoven
woensdag 27 oktober 2021
spot_img
Meer

  We gaan niet naar het WK Voetbal in Qatar

  Leestijd: 2 minuten

  Veel Veldhovenaren houden van voetbal. We hebben 4 goede voetbalverenigingen binnen de gemeentelijke grenzen. En we kijken graag naar Oranje. Maar nu lijkt er toch stront aan de lederen knikker te zijn. Ik informeerde eens bij Hein Meurs. Dit is de Veldhovense goeroe van het voetbal. Schrijver en uitgever van voetballectuur, denk aan Voetblah.

  Hein is een van de initiatiefnemers van een comité dat het deelnemen van het Nederlands elftal tijdens het WK wil dwarsbomen, tenminste als Nederland de kwalificatie overleeft. Het wordt gewoon een stevige boycot. De schrijver van dit stuk staat geheel achter de visie van Hein Meurs en roept Veldhovenaren op de petitie te ondertekenen. Nederland niet naar Qatar.

  Nederland mag niet naar Qatar. Waarom niet? Dat ga ik uitleggen. Op dit moment zijn er al 6500 dode arbeiders te betreuren die in de hitte van Qatar zijn overleden na werkzaamheden aan de te bouwen stadions voor de mondiale voetbalfan. Het betreft allochtone Indiërs en Afghanen zonder enige status. Qatar wil de blits maken met een mooi WK.

  Stadions met airco in de zinderende hitte. De FIFA heeft echt een gaatje in het hoofd. De toekenning had nooit moeten plaatsvinden. Zoek maar een ander land,een andere locatie. We hebben nog tijd om te switchen. Verder is het schenden van de mensenrechten een doorn in het oog van de wereld.

  Blatter, Platini en Olifantini hebben de corrupte zaak weggegeven aan Qatar. Dit wisten ze van te voren. Er is door het woestijnland veel smeergeld betaald. Een prestigezaak. Het barst er van de miljonairs en hele armen. Maar onze spelers reageren niet. Wijnaldum en Van Dijk hadden de mond vol van Black Arms Matters en nu nemen ze geen standpunt in. Nu is er niet een man gedood maar 6500. Ethisch besef is er niet bij de Nederlandse zakkenvullers. Politieke onbenullen.

  Ook coach Frank de Boer laat niets van zich horen. Hij woonde een tijdje als speler en coach in Qatar en vindt het een fijn land om te wonen en te werken. Jazeker, met je zakken vol met geld en je kop in het zand steken. Frank de Boer….echt een stomme boer.

  De discussies beginnen al volop over de deelname. Ruud Gullit vond dat de spelers geen mening over politiek hoefden te hebben. Hoe stom kun je zijn, Gullit. Dit laat weer zien dat je de spelers niet serieus neemt. Nu hebben de  meesten ook niet meer dan lagere schoolopleiding, dus van politiek hebben ze de ballen verstand.

  Dus we gaan niet naar Qatar, ook al willen we graag dat Oranje wereldkampioen wordt. 6500 dode arbeiders. Qatar is verantwoordelijk voor een genocide en de regering weet van niets. Er is meer dan voetbal. Maak een statement. Andere landen gaan zich ook achter de oren krabben als het bekende Nederland niet komt. Dan komt er helaas wel een vervangend land. De politiek heeft Qatar ook opgepakt en CODE ORANJE wil niet naar het Bedoeïenenland. 

  Eerder in 1978 wilden Neerlands Hoop met Bram en Freek protesteren met Bloed aan de paal. Ben benieuwd hoe dit afloopt. Ook in Veldhoven is er een statement gemaakt. Hein Meurs en zijn zoon voeren actie en hebben steun nodig. Voetballiefhebbers uit Veldhoven steun de boycot.

  We gaan niet naar Qatar….wel naar een vervangend land.      

  TRAPATONI

  3 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er nieuwe reacties zijn
  guest

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  3 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Toon Bazelmans
  Lid
  4 maart 2021 16:27

  Hopelijk tekenen velen de petitie om niet naar dit woestijnland te gaan. Info bij Hei Meurs. We doen een appel op alle leden van UNA, Rood-Wit, Marvilde en RKVVO.

  Toon Bazelmans
  Lid
  4 maart 2021 16:33

  Interview met Hein Meurs komt er aan.

  Gerelateerde Artikelen

  Volg Ons Op:

  211volgersLike
  21volgersVolg
  45volgersVolg
  - Advertentie -

  Laatste Artikelen

  3
  0
  Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter alsjeblieftx
  ()
  x